Functionarii publici si-au amanat greva pana in 21 mai

Liderii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) au decis amanarea greive generale programate pentru 5 mai pana in 21 mai, in urma negocierilor avute cu reprezentantii Guvernului.

 

In urma discutiile avute astazi, presedintele FNSA, Valer Suciu, a declarat ca greva generala este suspendata pana in data de 21 mai. Liderul sindical spune ca reprezentantii Ministerului Muncii si cei ai Finantelor au promis ca vor retrage Ordinul 34/42 din acest an si ca vor realiza o baza de date cu privire la reincadrarea personalului din administratie.

 

Suciu a spus ca reprezentantii ministerelor lucreaza la un act normativ care sa echilibreze veniturile salariale ale personalului din administratia publica, astfel incat functionarii sa nu mai suporte pierderi. Liderul FNSA sustine ca angajatii acre au avut reduceri de salarii pana acum isi vor recupera banii incepand de la sfarsitul lunii mai.

 

Daca Guvernul nu va respecta intelegearea facuta astazi cu sindicalistii, acestia sunt decisi sa reia protestele din data de 21 mai.

 

 

Comentarii Facebook