Fondatorul Facebook se apucă de politică


Potrivit presei americane, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este pe cale să participe la crearea unui grup de presiune politică, ce ar urma să se ocupe de subiecte sociale precum imigraţia sau educaţia.

Zuckerberg încearcă să construiască acest grup împreună cu unul din colegii săi de la Universitatea Harvard, Joe Green, iar un anunţ oficial ar urma să fie făcut în următoarele săptămâni, scrie Wall Street Journal, care citează surse apropiate de acest dosar, scrie Agerpres.

Conform Wall Street Journal, grupul încearcă să strângă suma de 50 de milioane de dolari și ar fi obținut deja anumite angajamente de zeci de milioane din partea lui Zuckerberg și a altor lideri din sectorul tehnologic, cum ar fi Reid Hoffman, fondatorul LinkedIn.

Principalelel obiective ale grupului sunt facilitarea acesului la cetățenia americană pentru imigranţi, o reformă a sistemului educativ sau chiar finanţarea cercetării ştiinţifică.

Zuckerberg nu este la primul contact cu politica, acesta a mai organizat o strângere de fonduri în locuința sa din Palo Alto, California, pentru realegerea guvernatorului republican din New Jersey, Chris Christie.

Comentarii Facebook