Facebook face o schimbare importantă. Ce va dispărea din News Feed-ul tău



Conducerea Facebook a decis să facă o nouă schimbare, astfel încât News Feed-ul să fie mult mai ”curat”, prin eliminarea articolelor sau concursurilor false.


Facebook permite de ceva vreme marcarea conţinutului pornografic, ofensator, violent sau a spamului, noua opţiune pentru marcarea ştirilor false urmând să apară şi ea în cadrul meniului Report. Conform anunţului oficial, această opţiune îi va permite utilizatorului să marcheze articolele care ne avertizează că Pământul se va ciocni cu un asteroid peste câteva luni, că prim-ministrul Australiei a făcut o declaraţie dură împotriva musulmanilor şi alte prăpăstii de acest fel care figurează de ani de zile pe Snopes.com, scrie go4it.ro.

Astfel, vor fi vizate legăturile web partajate, status-urile, imaginile ți filme,e chiar dacă acestea sunt postate de un cont privat sau de o pagină. De asemenea, Facebook susține că această opține va fi utilă pentru marcarea concursurilor false publicate pe rețeaua de socializare.

Odată ce numprul sesizărilor va fi destul de mare, conținutul va fi marcat cu un mesaj care va arăta că veridicitatea conținutului este îndoielnică și va fi penalizat pentru a nu-şi face apariţia prea des în cadrul News Feed.

Totuși site-urile de satiră, care își postează conținutul sub forma unor pseudo-știri, ar putea deveni victime colaterate ale noii măsuri, însă cei de la Facebook susțin că utilizatorii nu au obiceiul de a marca prea des acest tip de articole.

Comentarii Facebook