Duminica 28 Aprilie

Facebook a eliminat o ”stare” din cauza activiștilor. Care este motivul deciziei



Rețeaua de socializare Facebook a eliminat emoticonul ”feeling fat (ma simt gras, n.r.)”, din cauza presiunii exercitate de activiștii online, care susțin că acesta promovează comportamente autodistructive.

Facebook a eliminat, marti, din lista de stari disponibile pe aceasta platforma de socializare emoticonul prin care un utilizator al retelei le putea transmite prietenilor lui ca se simte "gras". Eliminarea emoticonului "ma simt gras" s-a produs dupa ce in mediul online a fost promovata o petitie prin care a fost solicitat acest lucru, scrie yoda.ro.

Petiția a strans peste 16.000 de semnaturi, conform theverge.com.

"Am aflat de la comunitatea noastra ca listarea starii «ma simt gras» ca optiune poate determina o crestere a imaginii negative asupra corpului, in special pentru persoanele care se confrunta cu tulburari de alimentatie. Astfel, vom inlatura starea «ma simt gras» din lista de optiuni", a declarat un purtator de cuvant al Facebook pentru time.com.

Activiștii care au semnat petiția susțin că faptul de a fi gras nu este un sentiment, iar Facebook, prin rezentarea într-o manieră pozitivă a acestui lucru, încurajează o imagine negativă a corpului în rândul tinerilor.

Comentarii Facebook