Expert: Să le dai copiilor un smartphone e ca şi cum le-ai oferi un gram de cocaină

 

Un expert în dezintoxicare din Marea Britanie susține că smartphone-urile oferite copiilor la vârste nepotrivite sunt egalul ”unui gram de cocaină”, potrivit Go4it.

 

Mandy Saligari, director la celebra clinică de dezintoxicare Charter, a spus că aplicaţii precum Instagram şi Snapchat pot creea dependenţă. ”Mereu le spun oamenilor că atunci când le dai copiilor un smartphone sau o tabletă, le dai de fapt o sticlă de vin sau un gram de cocaină”, a declarat Saligari.

 

Ea spune că a avut câteva paciente care credeau că este ceva normal să-i trimiţi poze nud unei persoane străine, pe care nu o cunoşti în realitate. ”Ele nici nu se gândeau la implicaţiile care ţin de intimitate şi securitate ale acestor lucruri”, a mai spus Saligari.

 

În 2012, vârsta medie la care copiii din societăţile vestice primeau un smartphone era 12 ani, acum aceasta a scăzut la 10 ani, dar sunt cazuri când îl primesc și la 4 ani. ”Cred că vârsta la care copii primesc propriul smartphone va continua să scadă, deoarece părinţii s-au săturat să le dea copiilor telefoanele lor pentru a se juca”, a declarat Stacy DeBroff, directorul executiv al Influence Central.

 

Studiile arată că dacă cei mici primesc un telefon inteligent la o vârstă mai avansată este mult mai bine. Aceste gadgeturi îi distrag pe copii de la şcoala şi îi expun riscurilor din mediul online.

Comentarii Facebook