Eduard Hellvig a fost votat drept noul șef al SRI: Voi continua lucrurile începute de Maior



Parlamentarii l-au desemnat, luni, pe Eduard Hellvig drept noul director al Serviciului Român de Informații cu 498 de voturi pentru și doar 15 împotrivă.

Hellvig a depus jurământul în fața plenului Parlamentului, apoi a ținut un scurt discurs, în care a vorbbit despre consolidarea statului de drept prin combaterea corupției.

Vă mulţumesc pentru încrederea acordată şi pentru punctele de vedere exprimate! SRI a cunoscut în ultimii ani un proces amplu de modernizare. În viziunea mea, prioritatea SRI trebuie să fie consolidarea performanţei: combaterea corupţiei. Corupţia reprezintă un factor de risc. Evoluţiile recente ne-au demonstrat cât de important este controlul democratic. În viziunea mea, atribuțiile SRI trebuie să fie imbunatatirea performantelor. (...)Evolutiile recenete ne-au demonstrat cat de imporatant este controlul parlamentar si colaborarea cu CCR. Vă asigur de disponibilitatea mea de a colabora”, a spus Hellvig, de la tribuna Parlamentului, potrivit realitatea.net.

Noul director al SRI le-a declarat apoi jurnaliștilor că va colabora inclusiv cu generalul Coldea, însă a promis că va continua lucrurile începute de George Maior.

Aștept în perioada urmatoare să imi cunosc colegii sper că împreună cu dânșii să continue lucrurile bune din SRI.Aprecierea personala pentru SRI este foarte buna la momentul acesta nu am niciun motiv pentru care să nu colaborez cu toți adjuncții din SRI și cu domnul Coldea. Evident că nu vor exista schimburi în SRI. Institutia în sine nu are probleme de imagine a existat o perioadă extrem de solicitanta SRI a ramas independentă în toată perioada actuală de la preluarea mandatului de către Maior această independență institutională față de corpul politic e important să fie dusă mai departe daca au existat mici sincopePoate o dipomatie ar ajuta la transparentizarea SRI în fond nu cred că există probleme fundamentale. Îi mulțumesc fostului director sunt convins că va sta alaturi de instituția pe care a consolidat-o sunt convins ca lucrurile incepute de el vor fi continuare de mine și SRI”, a mai spus Eduard Hellvig.

Comentarii Facebook