Dragnea: Nu cred că există vreun salariu la vreun bugetar care să fi scăzut faţă de decembrie 2016

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu există salariu de bugetar care să fi scăzut faţă de decembrie 2016.

 

Am discutat şi ieri, în weekend-ul ăsta am stat împreună cu mai mulţi colegi şi cu doamna prim-ministru Dăncilă, şi i-am rugat pe doamna Olguţa Vasilescu şi pe ceilalţi colegi din Guvern să prezinte totuşi toate informaţiile legate de salarizare. Vorbim de Sănătate. Este un domeniu pe care noi l-am pus pe un loc de cinste şi în care am hotărât ca statul român să investească foarte mult atât în ceea ce priveşte sistemul nivelul de salarizare, cât şi în ceea ce priveşte infrastructura de sănătate şi anvelopa salarială a crescut de la opt miliarde la 11 miliarde. Discutăm de trei miliarde în plus. Aceştia sunt bani care se dau, nu se iau”, a declarat Liviu Dragnea, conform Mediafax.

 

El a mai spus că, la trei miliarde în plus, anvelopa de 30% alocată pentru sporuri înseamnă ”un miliard în plus pentru sporuri, deci şi anvelopa pentru sporuri a crescut”.

 

Rămâne ca ministrul Sănătăţii cu sindicatele să se uite cu atenţie pe regulamentele de sporuri. Este, pentru noi, de neacceptat ca, în situaţia în care o sumă foarte mare care este alocată pentru creşterea salariilor din sănătate, să creeze nemulţumiri. Din câte am înţeles şi o să începem să vorbim despre asta, noi trebuie să facem comparaţie cu decembrie 2016. Noi vorbim de ceea ce am spus în campania electorală şi de ceea ce acest Guvern şi această Coliţie de guvernare a făcut până la data de astăzi. Plecăm din decembrie 2016, vedem ce nivel de salarizare a fost, ce nivel de salariu a fost şi eu nu cred că există vreun salariu la vreun bugetar care să fi scăzut faţă de decembrie 2016. În ceea ce priveşte regulamentul sporurilor, cred că în perioada următoare şi ministrul Sănătăţii, şi ministrul Muncii vor explica în detaliu şi ne vor arăta tuturor (…) ce salarii au toţi cei din toate domeniile”, a adăugat liderul PSD.

Comentarii Facebook