Declarațiile false privind cazul dezinfectantelor diluate, sancționate DUR. Se riscă amenzi între 35.000 lei şi 50.000 lei



Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat că nerespectarea declaraţiei pe propria răspundere în ceea ce priveşte conţinutul şi concentraţia substanţei active în cazul biocidelor se consideră contravenţie şi se pedepseşte cu o amendă cuprinsă între 35.000 lei şi 50.000 lei.

"S-a considerat necesar înăsprirea pedepselor aplicate în cazul declaraţiilor de date false şi, de asemenea, introducerea unor noi contravenţii şi anume considerarea ca o contravenţie nerespectarea conţinutului declaraţiei pe proprie răspundere privind conţinutul de substanţă activă", a anunţat Dan Suciu, miercuri, la finalul şedinţei în care Executivul a aprobat o hotărâre în acest sens, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că s-a pus mai multă claritate în ceea ce priveşte separarea faptelor în contravenţii şi infracţiuni în punerea pe piaţă şi utilizarea biocidelor.

"Nerespectarea declaraţiei pe propria răspundere în ceea ce priveşte conţinutul şi concentraţia substanţei active(...) a fost introdusă la partea de contravenţii şi în acelaşi timp se propune o amendă între 35.000 lei şi 50.000 lei, dar dacă fapta rămâne la nivel de contravenţie şi nu se califică drept infracţiune", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În baza acestei hotărâri de guvern, ministrul Sănătăţii va putea modifica Ordinul 10 din 2013, document care prevede efectuarea a două analize de laborator înainte ca produsul biocid să fie pus pe piaţă, a mai explicat Suciu

De asemenea, se mai are în vedere emiterea unui alt ordin de ministru care va clarifica toate măsurile legate de sanitaţie.

Comentarii Facebook