Declaraţia unui laureat al Premiului Nobel: Oamenii vor putea fi clonaţi în următorii 50 de ani


Savantul căruia i se datorează reuşita clonării celebrei oi Dolly în 1996 a declarat că în următorii 50 de ani şi oamenii vor putea fi clonaţi

Sir John Gurdon, laureat al Premiului Nobel pentru medicină, susţine că, peste aproximativ 50 de ani, părinţii care îşi pierd un copil vor putea obţine "o copie" a lui, scrie Business Insider.

Oamenii vor înţelege că metoda este utilă şi din punct de vedere medical, chiar dacă se va pune problema eticii în cazul clonării umane.

Primele fertilizări în vitro, la fel ca şi clonarea, au fost foarte controversate, dar asta până la naşterea primul copil "făcut în eprubetă", în 1978, explică medicul.

Tehnica trebuie mult îmbunătăţită până când clonarea umană va fi posibilă, pentru că în prezent cele ami multe animale clonate sunt diforme.

"Tot ce vom face pentru a uşura suferinţa oamenilor sau pentru a le îmbunătăţi sănătatea va fi în final acceptat de către public. Deci, dacă clonarea va rezolva unele probleme şi va fi utilă, oamenii o vor accepta", declara Sir John, potrivit Pro TV.

Savantul a început deja să facă sondaje în randul celor care vin să-i asculte conferinţele publice., iar potrivit acestora, peste 60% dintre cei întrebaţi dacă ar accepta clonarea unui copil mort, în cazul unor părinţi care nu mai sunt fertili, s-au declarat în favoarea metodei.

Singurele comentarii negative au vizat modul în care noul copil va fi crescut: el ar putea simţi că este doar un "înlocuitor".

În perioada anilor 1950-1960, Sir John Gurdon a făcut mai multe experimente privind clonarea broaştelor.


Comentarii Facebook