De ce sunt mai atrăgători bărbații cu barbă? Vezi explicația științifică



Bărbații cu barbă sunt considerați a fi mai atrăgători, însă acest lucru se întâmplă doar în anumite condiții, potrivir unui studiu recent al cercetătorilor din Marea Britanie.

Multe vedete au ieșit în public în ultimul timp purtând barbă, pornind un adevărat trend, însă oamenii de știință au demonstrat că aspectul neîngrijit nu este întotdeauna atrăgător pentru sexul opus.

În cadrul unui studiu, 1.453 de femei şi 231 bărbaţi au fost rugaţi să dea note unui număr de 36 de bărbaţi raşi sau cu barbă, pentru a spune care li se pare mai atrăgător, potrivit Daily Mail.

În total au fost patru experimente, realizate în condiţii diferite, părerile subiecţilor fiind de asemenea variate.

Astfel, spune Barnaby Dixson, de la Universitatea New South Wales, femeile sunt mai atrase de bărbaţii cu barbă atunci când aceştia sunt o raritate, nu o modă.

De exemplu, când într-un bar toţi bărbaţii sunt perfect raşi, un bărbat cu barbă va fi considerat mai interesant şi mai plăcut. De asemenea, într-un local plin cu bărbați cu barbă, femeile vor fi mai atrase de un bărbat ras.

Concluzia studiului este că raritatea este mai interesantă ca moda. La fel se întâmplă şi în natură, unde masculii cu caracteristici unice, deosebite, au mai multe şanse să se împerecheze.

Alte studii anterioare au arătat că bărbaţii cu barbă sunt consideraţi mai agresivi, mai masculini, mai duri, dar şi mai romantici.

Comentarii Facebook