Datele utilizatorilor de Facebook au ajuns pe mana unor companii de publicitate


Datele ale utilizatorilor de Facebook au ajuns pe mana unor companii de publicitate, dezvaluie Wall Street Journal. Au "rasuflat" infomatiile despre cei care au conturi pe aplicatiile Farmville, Texas Hold' Em Poker si FrontierVille.

Potrivit Wall Street Journal au fost furnizate mari cantitati de date companiilor de publicitate, atat datele personale ale utilizatorilor, cat si cele ale prietenilor acestora.
 
Scurgerile de informatii au fost posibile chiar si in cazul celor care si-au setat nivelul de intimitate la maxim, anunta realitatea.net.

Informatiile ar putea fi folosite pentru a crea un profil al utilizatorilor in cadrul unor campanii de publicitate. Datele personale au incaput pe mana a 25 de companii care lucreaza in advertising sau care detin baze de date, se precizeaza intr-o investigatie realizata de fundatia Wall Street Journal.

Datele personale au fost furnizate de aplicatiile si jocurile de pe Facebook, nu de reteaua de socializare. Oficialii Facebook au anuntat ca toate aplicatiile care violeaza regulile de securitate vor fi excluse.

Comentarii Facebook