Patronul OTV, Dan Diaconescu a fost arestat pentru 29 de zile

Si realizatorul OTV Doru Parv a primit decizie de arestare de la judecatori.

 

In aceasta dimineata, magistratii Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti au decis sa admita cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare pentru 29 de zile in cazul sefului OTV Dan Diaconescu si a realizatorului Doru Parv de la acelasi post.

 

Cei doi sunt acuzati de santajarea in urma cu un an a primarului din comuna Zarand (jud Arad), de la care ar fi cerut, conform DNA 200 000 de euro, pentru a nu divulga la OTV afacerile ilicite ale primarului.

 

Dezbaterile privind emiterea mandatelor de arestare au durat foarte mult, Dan Diaconescu a fost adus de aseara la Judecatorie, dar abia in jurul orei 4 a acestei dimineti s-a luat hotararea arestarii. La ora 6 Dan Diaconescu ar fi putut pleca, deoarece mandatul de retinere de 24 de ore ar fi expirat.

 

Sedinta de judacata a fost secreta.

 

Conform rezolutiei de incepere a urmaririi penale, Diaconescu,  "în calitate de administrator şi realizator de programe la postul OTV, ar fi exercitat acte de ameninţare, atât în mod direct, cât şi prin intermediul lui Dorel Petru Pârv, cu scopul de a determina persoana vătămată, Ion Moţ, primarul comunei Zarand, judeţul Arad, să dea o sumă totală de 200.000 euro"

 

DNA sustine ca primarul din Zarand ar fi platit efectiv 30 000 de euro si 4200 de lei.

 

Pe aceeasi tema vezi si

 

Dan Diaconescu a fost retinut de DNA pentru 24 de ore - VIDEO

DNA perchezitioneaza casa lui Dan Diaconescu si OTV

Comentarii Facebook