Cumperi pui grill? Țeapa e ca vin la pachet cu gheare, gâturi și capete

 

Românii cumpără pui grill cu adaos de gâturi, gheare sau capete.

 

Gâturile, ghearele sau capetele atârnă la kilogram şi înşeală cumpărătorii. Conducerea Uniunii Crescătorilor de Păsări din România spune că, în aceste cazuri, trebuie să facem reclamaţie la Protecţia Consumatorilor.

 

Puiul grill înseamnă pui în carcasă, fără cap, gheare şi gât, este o denumire consacrată legal. Există şi pui cu cap, gât şi picioare, dar este etichetat corespunzător şi are un preţ mai mic decât cel grill. Dacă se găsesc gâturi, capete sau gheare în puiul grill, probabil este o greşeală, nu trebuie să se comercializeze aşa. Cumpărătorii care găsesc gâturi şi gheare în puiul grill trebuie să facă reclamaţie la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Eu le voi atrage atenţia tuturor producătorilor din industria agricolă să remedieze aceste greşeli intenţionate sau neintenţionate. Oricum, nu-i înţeleg pe producători, pentru că ghearele de pui se vând foarte bine la export. De ce să le bage într-o pungă de grill?! Le caută chinezii de ne-au înnebunit, am exportat anul trecut peste 3.000 de tone”, ne-a declarat Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România. 

 

Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor (APC) din România, susține că trebuie schimbată legislația. 

 

La puiul grill, greutatea variază între 1 şi 1,5 kg şi nu trebuie să aibă gât, gheare sau cap. Acestea erau prevăzute în standardele care existau înainte de 1989, dar odată cu abrogarea acestora, se creează tot felul de sortimente”, a spus Stanciu, conform ziarulring.ro.

Comentarii Facebook