Duminica 26 Septembrie

Cum te taxează Microsoft pentru funcții de bază în Windows 10Întreaga lume a fost plăcut surprinsă când s-a aflat vestea că Microsoft va oferi gratuit update-ul la Windows 10, pentru cei care folosesc Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1.

Americanii au găsit ânsă alte metode prin care să își amortizeze ccosturile.

Cei de la Windows Central au fost primii care au observat că în Windows 10 Home şi Windows 10 Pro nu veţi găsi o banală aplicaţie Microsoft pentru redarea de DVD-uri. Compania americană nu vă lasă însă în aer, în magazinul virtual de aplicaţii pe care îl găsiţi în meniul de Start al noului SO, veţi găsi un Windows DVD Player creat de Microsoft, scrie playtech.ro.

Totuși, programul nu este gratuit, așa cum s-ar aștepta multă lume, ci costă 68 lei în România, în timp ce în SUA se vinde cu 15 dolari.

Există însă o multitudine de alte programe gratuite care să îndeplinească această funcție, precum VLC Player sau Media Player Classic Home Cinema Edition.

Singurii care au funcția de DVD Player integrată sunt cei care au făcut upgrade-yul de la windows 7 sau windows 8.1, iar restul trebuie să o cumpere.

Comentarii Facebook