Cum să îţi cauţi un job, fără să aştepţi după anunţurile de angajare!

 

Pentru a nu mai aştepta după ofertele de muncă publicate pe diferite site-uri de angajare, poţi încerca metode mai active de a-ţi căuta un serviciu.

Potrivit studiilor, scrie realitatea.net, peste 70% dintre joburile din piaţă nu sunt publicate, angajatorii preferând alte metode de recrutare.

1. Foloseşte metoda aplicaţiilor spontane. O idee pe care o utlizează încă foarte puţini candidaţi este aceea de a-şi trimite DIRECT CV-ul către companiile unde vor să lucreze. Unii dintre managerii HR îi privesc cu ochi buni pe cei care le trimit un e-mail nesolicitat deoarece dau dovadă de abilităţile căutate de companie: spirit de iniţiativă, caracter pro-activ, motivaţie suplimentară, cunoştinţe despre firma respectivă.

2. Pune-i pe headhunteri să caute pentru tine. Dacă nu te afli la început de carieră, ci ai mai mulţi ani de experienţă în domeniul tău de activitate, poţi să contactezi firmele care fac Executive Search. Jobul consultanţilor de acest fel este să găsească buni specialişti pentru companiile care îi plătesc, iar tu trebuie să te asiguri că figurezi în bazele lor de date.

3. Creează-ţi un blog profesional. Te-ai gândit că o variantă de a te angaja este şi aceea de a te căuta angajatorii pe tine şi nu invers? Dacă scrii zi de zi lucruri interesante din domeniul tău de activitate şi îţi demonstrezi expertiza în domeniu, îţi vei construi în timp un brand personal care va lucra în favoarea ta.

4. Implică-i în căutare pe foştii colegi. Oamenii cu care ai lucrat în trecut sunt o sursă foarte bună de noi oportunităţi din piaţa forţei de muncă. Ei ştiu cum te descurci la serviciu şi pot pune o vorbă bună pentru tine în faţa şefilor actuali. Chiar dacă nu e niciun post vacant în prezent, este posibil să apară ceva în scurt timp.

5. Abordează-i pe angajatori pe LinkedIn sau Facebook Din ce în ce mai multe companii şi-au făcut pagini pe reţelele profesionale, cum ar fi LinkedIn. Pe lângă mesajul sec de conectare sau împrietenire, poţi să intri în legătură cu persoane din departamentul HR şi să le aduci la cunoştinţă cât de mult apreciezi compania lor.

6. Participă la conferinţe şi la alte evenimente de industrie. Nu trebuie să lipseşti de la evenimentele unde îi poţi întâlni pe angajatori. Nu este vorba doar de târgurile de joburi, unde te vei pierde într-o mare de candidaţi, ci la conferinţele tematice. Secretul angajării în secolul 21 este networkingul, deci ai nevoie să îţi lărgeşti în permanenţă reţeaua de contacte, mai scrie sursa citată.

Comentarii Facebook