Cum reacționează organismul când scoți pâinea albă din alimentație

 

Persoanele care renunță la pâine albă au numai beneficii și surprize. 

 

Painea este plina cu carbohidrati si, odata ce o scoti din alimentatie, corpul tau va reactiona imediat, iar tu vei incepe sa dai jos kilogramele in plus. Nu este vorba aici despre o pierdere rapida in greutate, ci despre eliminarea excesului de lichide acumulate in organism.

 

Corpul stocheaza carbohidratii sub forma de glicogen, un acid lactic care retine apa. Fiecare gram de carbohidrati introdus in organism, formeaza legaturi chimice cu apa, putand retine pana la de trei-patru ori mai multa apa decat greutatea sa.

 

Carbohidratii procesati care se regasesc in painea alba provoaca o crestere brusca a glicemiei, urmata apoi de o scadere la fel de brusca. Aceste modificari haotice trimit semnale mixte si ambigue catre creier, care reactioneaza prin intensificarea senzatiei de foame si prin exacerbarea poftelor pentru anumite alimente. Cresterea apetitului alimentar este principalul motiv pentru care incepem sa ne ingrasam.

 

Dar asta nu inseamna ca ar trebui sa eviti toate sortimentele de paine, ci doar sa inlocuiesti calorii goale provenite din painea alba cu cele provenite din painea din grau integral, care echilibreaza in mod eficient nivelurile glicemice.

 

 

Spre deosebire de painea integrala, painea alba nu contine fibre alimentare, care sunt esentiale pentru o digestie buna si un tranzit intestinal echilibrat. Prin urmare, aceste alimente cauzeaza constipatie si alte probleme de ordin digestiv.

 

Odata ce scoti din alimentatie painea alba, si vei incepe sa consumi o paine integrala, digestia ta se va imbunatati iar peristaltismul va reveni la o functionare normala.

 

Carbohidratii de calitate sunt o importanta sursa de hrana pentru creier si sistemul nervos. Acestia sprijina buna-functionare a creierului, fara interferente. Daca, in schimb, carbohidratii provin din surse nesanatoase, cum ar fi painea alba organismul reactioneaza negativ, astfel incat ajungi sa te simti mereu lipsit de energie.

 

Sursa: Secretele.com, autor Calin Petru Barbulescu

Comentarii Facebook