Cum iți dai seama că o sa fi concediat? Cinci semne că o să fi dat afară



Concedierea unei persoane pe motive de necorespundere profesională este destul de dificilă, iar pentru a evita procesurile nedorite managerii trebuie să se documenteze bine și să clădească un dosar solid cu motivele deciziei de concediere.


Iată aici 5 semne care te pot convinge că ți se pregătește plecarea:


1. Primeşti misiuni sinucigaşe. Dacă şefii îţi dau sarcini imposibil de rezolvat şi cu termene nerealiste, este posibil să îţi caute nod în papură şi să vrea să scape de tine. În cazul în care accepţi sarcinile imposibile, vei fi luat la întrebări de ce ai dat greş, iar în cazul în care nu le accepţi ţi se poate pregăti un dosar de abateri disciplinare.

2. Se notează în scris tot ce faci. Dacă afli de la colegi sau de la asistenta şefului că îţi sunt monitorizate toate mişcările, poţi să fii sigur că managerii îşi pregătesc un dosar solid cu privire la demiterea ta. Este posibil, de asemenea, să ţi se ceară răspuns pe e-mail cu privire la diverse sarcini pe care le aveai de făcut.

3. Încep să apară feţe noi. Dacă apar oameni noi în departamentul în care lucrezi, iar joburile lor se suprapun peste ceea ce faci tu, ai motive noi să te îngrijorezi. Şi mai grav este dacă apare un nou manager prin preajma ta: s-ar putea să aibă o misiune clară şi anume concedierea ta cât mai rapidă şi fără urmări.

4. Îţi sunt criticate toate acţiunile. Ca să strângă cât mai multe dovezi în eventualitatea unui viitor proces, toate mailurile pe care le trimiţi ţi se întorc cu liste de critici. Chiar dacă ai rezolvat foarte bine o situaţie şi managerii ştiu lucrul acesta, tot îţi vor găsi câteva minusuri şi îţi vor adresa reproşuri punctuale.

5. Viaţa ta la birou devine un calvar. Cea mai sigură metodă pe o au managerii de a scăpa de un angajat nedorit este aceea de a-l forţa să-şi dea demisia. Vei fi supus unui stres din ce în ce mai mare, nu vei mai avea nicio mulţumire la locul de muncă şi chiar începi să te gândeşti dacă merită să mai rămâi.



Sursa: realitatea.net



Comentarii Facebook