Culmea prostiei la Poliția Română. L-au amendat pentru că a sunat la 112 și a reclamat un furt de lemne

 

Un bărbat a sunat la 112 și a reclamat un posibil furt de lemne, dar s-a trezit amendat de agentul nervos că a fost pus să muncească. 

 

Primul om amendat pentru ca a sunat la 112 pentru a verifica legalitatea unui camion cu lemne.

 

Iata fotografia procesului verbal intocmit de agentul constatator minune, domnul Florin Precup. Acest organ din comuna Baiut, judetul Maramures i-a trimis acasa amenda omului care a indraznit sa sune la 112. Oare ce inseamna asta pentru viitorul Radarul Padurilor?

 

Oare ce inseamna asta pentru ceilalti peste 5000 de oameni care au sunat la 112 sa verifice legalitatea camioanelor cu lemne?”, se întreabă pe Facebook reprezentanții oranizației ”Agent Green”.

 

În procesul verbal polițistul a scris că reclamația a fost nejustificată. 

 

 

Pentru că a încercat să salveze pădurea, Ciprian a primit o amendă în valoare de 1000 de lei.

 

Am dat numarul masinii, i-am explicat ca orice cetatean poate sa ceara asta si mi s-a inchis telefonul. Dupa cateva minute am fost sunat de politistul din localitatea care mi-a spus… care-i treaba, mai Cipri, cu transportul respectiv ? Si, daca e legal, vei fi sanctionat”, a afirmat victima acestui abuz.

 

Ciprian a postat pe internet procesul verbal prin care este amendat. "E un abuz. Noi trebuie sa facem echipa cu politia. Daca n-am avea noi grija de padurile noastre vom ramane fara ele. Orice cetatean care sesizeaza un transport si i se pare a fi suspect de a fi ilegal poate sa apeleze serviciul 112. La nivel central, Serviciul de Telecomunicatii Speciale e cel care verifica si spune daca e transport ilegal sau legal”, explica Istrate Stetco, sef Inspectoratul de Regim Silvic Cluj-Napoca.

 

Ciprian a depus si o plangere la judecatoria Targu Lapus in care cere anularea amenzii.

Comentarii Facebook