Miercuri 24 Aprilie

Judecatorii cer demisia noului sef al CSM, judecatorul Florica Bejinaru

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania cere demisia actualei conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii, in frunte cu presedintele proaspat ales, judecatorul Florica Bejinaru.

"Fosta colaboratoare a Securitatii, nu are moralmente dreptul de a conduce forul ce trebuie sa fie garantul independentei justitiei", se arata intr-un comunicat al Uniunii Nationale a Judecatorilor dion Romania (UNJR).

Purtatorul de cuvant al UNJR, judecatorul clujean Cristi Danilet, a declarat ca exista sanse mici ca Florica Bejinaru sa demisioneze in semn de onoare, singura sansa ar fi ca aceasta sa fie revocata din functia de membru al CSM. "Astfel si-ar pierde si functia de presedinte al CSM. Am putea sa deschidem o discutie pe tema aceasta, dar sansele de reusita sunt prea mici, deoarece decizia trebuie sa fie unanima intre judecatorii din tribunale", a mai spus Danilet.

Magistratii cer demisia Floricai Bejinaru deoarece a colaborat cu Securitatea, lucru dovedit si recunoscut chiar de judecatoare. "Dincolo de caracterizarea acestei activitati ca nefiind politie politica, dincolo de constatarea de catre o instanta de judecata a faptului ca aceasta activitate de colaborare nu constituie o incompatibilitate cu functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, doamna Florica Bejinaru nu are moralmente dreptul de a conduce forul ce trebuie sa fie garantul independenei justitiei", se mai arat in comunicatul UNJR.

Comentarii Facebook