Crime in stil mafiot: 4 persoane ingropate de vii sau aruncate in Canalul Dunare-Marea Neagra

DIICOT ancheteaza modul in care au fost ucise patru persoane: ingropate de vii sau aruncate in Canalul Dunare-Marea Neagra. Asasinatele au fost facute de un grup de 10 persoane, specializat in fraude economice.

 

Gruparea actiona pe raza judetelor Constanta, Ialomita, dar si in Bucuresti. Grupul a prejudiciat pana acum mai multe firme cu peste doua milioane de euro, prin emiterea de file de CEC false sau a unor bilete la ordin fara acoperire. Toate erau facute pe numele unor firme fictive, infiintate de persoane racolate special pentru acest lucru, care erau eliminate dupa ce isi indeplineau "misiunea".

 

"Membrii gruparii foloseau, pentru savarsirea infractiunilor, persoane racolate in acest scop, pe numele carora erau infiintate societatile comerciale, care primeau toate indicatiile privind modul de actiune, iar dupa ce isi indeplineau rolul, erau eliminate", se arata in comunicatul DIICOT.

 

Potrivit DIICOT, victimele erau obligate sa bea alcool si diazapam, apoi erau ingropate de vii. Doua cadavre au fost gasite in curtea unei locuinte din satul Magura, judetul Constanta, ingropate la peste 2 metri adancime, iar alte doua au fost gasite in canalul Dunare-Marea Neagra.

 

Doi dintre membrii grupului au fost dusi la Tribunalul Constanta, cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile. Se pare ca cel care a comandat asasinatele este Sergiu Bahaian, fost patron al societatii Sabina Product, care in urma cu cativa ani a inselat peste 5.000 de persoane, de la care a incasat peste 7 miliarde de lei vechi. A fost condamnat la cinci ani de inchisoare, dar a fost eliberat in 1997. A mai fost cercetat pentru ca ar fi inselat un om de afaceri german.

 

Comentarii Facebook