Miercuri 24 Aprilie

Crima ORIBILA in Germania: 5 frati si-au omorat sora

 

Patru tineri si o tanara, toti frati, au fost condamnati dupa ce au ucis-o pe mezina familiei, pe motivul ca "patase onoarea familiei".

Tanara ucisa in varsta de 18 ani era, potrivit judecatorului "o fetita care dorea sa fie fericita".

Arzu O, de origine kurda, a fost rapita violent din apartamentului iubitului sau, din Detmold, landul Renania de Nord - Westfalia.

Dupa ce si-au rapit sora, cei cinci frati ai acesteia au dus-o in apropierea unei autostrazi, unde au impuscat-o mortal.

Fata plecase de acasa in septembrie 2011, deoarece era terorizata de propria familie, care ii aplica nenumarate batai. La acea vreme, fata a depus, o plangere impotriva fratelui sau Osman.

"A fost, practic, condamnarea ei la moarte", a spus judecatorul cazului, Michael Reineke, citat de Berliner Zeitung.

Referindu-se la originele kurde ale familiei Yazidi, judecatorul a spus ca oamenii care traiesc in Germania trebuie sa traiasca dupa valorile aceste tari, nu ale tarii de origine.

Osman, fratele de 22 de ani care a apasat pe tragaci, a fost condamnat la inchisoare pe viata.

El a declarat ca a recurs la acest gest deoarece sora sa patase onoare familiei, dupa ce si-a parasit familia pentru a locui impreuna cu un tanar german. Ceilalti frati, implicati in rapire si martori la crima, au primit pedepse cuprinse intre 5,5 si 10 ani de inchisoare.

Procurorul a cerut inchisoare pe viata pentru trei dintre frati si o pedeapsa de cel putin 11 ani dupa gratii pentru ceilalti doi.

Avocatii celor cinci vor face recurs.

Comentarii Facebook