Costel Corduneanu, reținut de procurori. Trebuia să primească un pistol pentru un asasinat

 

Costel Corduneanu şi Ovidiu Ranzburg au fost reţinuţi și vor fi cercetaţi sub control judiciar.

 

Costel Corduneanu este acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă calificată, iar Ovidiu Ranzburg şi avocatul Neculai Horobeţ nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

În mașina lui Ranzburg a fost găsit un revolver cu 19 gloanţe de calibru 38 special - 9 milimetri. Procurorii DIICOT Iași bănuiesc că pistolul trebuia să ajungă la Costel Corduneanu, interlopul cerându-i finului lui Florin Pârjol - zis Ghenosu - să-i aducă din Italia a unui pistol şi a muniţiei aferente pentru a asasina o persoană.

 

DIICOT precizează că a fost împiedicat un eventual asasinat, scrie Mediafax.

 

În data de 15 octombrie, în jurul orei 9:00, politistii din Vaslui au oprit un autoturism în care se afla Ovidiu Ransburg, împreună cu şoferul lui, și au găsit un pistol marca "Astra", de provenienţă spaniolă, şi 19 cartuşe.

 

După acest incident Ovidiu Ransburg a sunat mai multe persone inclusiv lui Ghinea Florin Nicolae, zis Ghenosu, un cunoscut interlop din sudul ţării, aflat în arest. Ransburg i-a spus lui Ghenosu că a fost prins de poliţie cu pistolul care trebuia să ajungă la Costel Corduneanu. Procurorii au interceptat discuția și l-au ”săltat” pe Corduneanu.

 

După ce au fost făcute reținerile, soţia lui Ovidiu Ransburg l-a sunat pe avocatul Neculai Horobet, pentru a-și ajuta soțul, iar avocatul i-ar fi spus femeii ce să declare. Anchetatorii susțin că Horobet a favorizat infractorul şi a aderat la un grup de crimă organizată.

Comentarii Facebook