Vineri 27 Ianuarie

Consumul de nuci stimulează concentrarea

 

Persoanele care consumă nuci se concentrează mai bine și au o capacitate crescută de prelucrare a informațiilor, sustin oamenii de stiinta americani de la University of California, Los Angeles (UCLA).

 

Acestea sunt concluziile unui studiu condus de Lenore Arab de la Scoala de Medicina "David Geffen", UCLA, care a constatat ca functiile cognitive sunt in mod constant mai bune la participantii care au consumat nuci, indiferent de varsta, sex sau etnie.

 

Acest studiu, publicat recent, reprezinta prima analiza de mari dimensiuni dedicata legaturii dintre consumul de nuci si functiile cognitive si totodata singura cercetare care a inclus toate datele cognitive disponibile din multiple National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES).

 

În studiul la care au participat adulti cu varsta cuprinsa intre 20 si 59 de ani, dar si persoane de peste 60 de ani, Lenore Arab si colegul sau, Alfonso Ang, au constatat ca participantii care au consumat mai multe nuci aveau rezultate semnificativ mai bune la sase teste cognitive, care au inclus teste de memorie, concentrare si procesare a informatiei, scrie Ziare.com.

Comentarii Facebook