Concediul maternal se reduce la 1 an, din 2011! VEZI ce a declarat Emil Boc


Guvernul reduce concediul maternal la 1 an, din 1 ianuarie 2011. Valoarea indemnizatiei de crestere de copilului nu va scadea.

Parintii au posibilitatea de a ramane in concediu fara salariu sau daca se intorc la serviciu vor primi o prima de 500 de lei.

Masura adoptata de catre Guvern nu afecteaza mamele care au indemnizatia in derulare.

"Pentru cei care vor intra sub incidenta indemnizatiei pentru cresterea copilului in 2011 situatia va fi urmatoarea: durata indemnizatiei va fi de un an, valoarea indemnizatiei la fel ca si acum minim 600 si maxim 3.700. Prima de reintoarcere de 500 de lei, concediu fara plata, ca posibilitate, pe parcursul celui de-al doilea an cu mentiunea ca oricand parintele se intoarce la munca pana la epuizarea celor 24 de luni primeste prima de reintoarcere de 500 de lei", a declarat premierul Emil Boc.

"Am luat aceasta decizie pentru ca pe de o parte sa nu ii afectam pe cei care au indemnizatia in derulare si sa pregatim pentru 2011 un program coerent al Guvernului, in parteneriat cu autoritatile locale, pentru constructia de crese, sa adoptam in Parlament legislatia cu privire la bone, sa transformam, acolo unde este posibil, unele spitale in crese astfel incat numarul acestora sa poata fi suficient pentru cererea de pe piata. Nu in ultimul rand urmarim perfectionarea legislatiei care vizeaza tichetele de cresa. Pe parcursul lui 2011 se va rcea infrastructura necesara astfel incat incepand cu anul urmator sa poata exista locuri suficiente in crese pentru copii care vor veni in urma deciziei parintilor de a se reintoarce la munca", a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook