Comisia Europeană, sesizată după cazul celor 5 copii ai românului stabilit în Norvegia luați cu forța de stat

 

Europarlamentarul Daniel Buda a sesizat Comisia Europeană în privința cazului celor 5 copii ai românului stabilit în Norvegia, care au fost luați cu forța de stat.

 

Deși Norvegia nu este țară membră a Uniunii Europene, am considerat că toate eforturile autorităților române care s-au sesizat până în acest moment în speță Ambasada României la Oslo și entități publice din România și depun eforturi pentru ca acești copii să fie redați părinților trebuie să fie cunoscute și în special susținute. România este membră a Uniunii Europene iar cetățenii săi trebuie să beneficieze de protecție iar drepturile lor trebuie să fie respectate, indiferent pe teritoriul cărui stat se află sau trăiesc. Cazul familiei Bodnariu a scandalizat o lume întreagă pentru modul în care Serviciul de Protecție Socială "Barnevernet" din Norvegia a smuls cu cruzime cei 5 copii din sânul familiei”, a precizat Daniel Buda.

 

Cei 5 copiii cu vârste curprinse între 4 luni și 9 ani au fost luați de autorități, după ce fetele au spus la școală că sunt disciplinate acasă, inclusiv prin corecții fizice. Copiii au interpretat cântece religioase, lucru raportat de directoare autorităților. 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook