Cine este RAYMOND LOEWY, personajul omagiat de Google și care a marcat istoria companiei Coca-Cola

 

RAYMOND LOEWY este recunoscut drept părintele designului modern și a jucat un rol important în cele mai importante creaţii ale designului din secolul 20.

 

În 1940, RAYMOND LOEWY a redesenat frigiderul Coca-Cola, iar designul său prezenta linii impetuoase și colțuri rotunjite, cu o serie de îmbunătățiri funcționale, scrie realitatea.net.

 

Uşile au fost concepute pentru a se deschide din faţă, şi nu lateral, uşurând munca vânzătorului şi fiind mai uşor şi pentru client.

 

 

RAYMOND LOEWY a creat design-ul pentru doza de Cola. Sticla de Cola a fost creată în 1915, iar multe persoane i-au atribuit lui greşeala proiectării sticlei, el însă nu a modificat niciodată originalul, ci a creat alte mărimi de sticlă.

 

RAYMOND LOEWY a regândit design-ul dozatoarelor de Cola şi le-a dat un aer modern şi util. 

 

LOEWY este autorul ambalajului sticlei de Fanta. 

 

Camionul Coca Cola a fost reproiectat de RAYMOND LOEWY. Designerul a gândit aspectul curbat, folosirea uşilor aeriene, care pot fi îndepărtate pe timpul verii şi a gândit un spaţiu pentru depozitarea materialelor publicitare.

 

GOOGLE sărbătoreşte, marţi, printr-un logo special, împlinirea a 120 de ani de la naşterea francezului Raymond Loewy, cunoscut drept "părintele designului modern" şi celebru, printre altele, pentru că a creat logouri pentru Shell şi Exxon, pachetul de ţigări Lucky Strike şi automatele Coca-Cola.

 

 

RAYMOND LOEWY a creat celebrele logouri pentru Shell, Exxon, TWA, BP, dar şi automatele de Coca-Cola, pachetul de Lucky Strike, frigiderele Coldspot şi a realizat designul pentru mai multe locomotive (de exemplu, modelele S1 şi clasa T1. modelele diesel Baldwin etc.). Totodată, a lucrat cu producătorul de maşini american Studebaker şi a participat la proiecte Electrolux, Harley Davidson, Schick, IBM, Zippo etc.

 

RAYMOND LOEWY a murit în 1986 la vârsta de 92 de ani.

Comentarii Facebook