Cinci ponturi pentru un somn dulce


Pentru unele persoane somnul nu aduce si odihna mult asteptata, iar randamentul la locul de munca si in viata de zi cu zi scade.

Cei care au probleme cu somnul pot folosi sfaturile celor de la joybauer.com, care au realizat o lista cu sfaturi pentru un somn odihnitor.

1. Camera de somn sa fie ordonata

Camera in care dormi trebuie sa fie ordonata si nu sa arate ca si cand ai dat o petrecere. Pune lucrurile in ordine, aseaza ceasul suficient de departe cat sa trebuiasca sa te ridici din pat sau sa depui un mic efort care sa te trezeasca cu adevarat inainte de a opri ceasul. E important sa ai o patura suficient de mare care sa te faca sa dormi confortabil.

2. Opreste aparatele care scot zgomot constant

Scoate complet din priza aparatele electronice care scot un sunet continuu slab. Unele persoane nu au o problema sa adoarma chiar daca exista zgomot de fond suficient de puternic incat sa devina deranjant, pentru ce mai multi insa, acest lucru nu aduce decat un somn care da mai mult stres decat odihna.

3. Evita somnul in timpul zilei

Cei care sufera de insomnie sustin ca in timpul zilei adorm pret de cateva minute. Acest tip de obiceiuri nu fac decat sa scada calitatea somnului si sa diminueze sansele sa adormi seara la timp.

4. Gandeste-te la ce vrei sa faci maine

Expertii recomanda sa ne gandim la cateva lucruri pe care vrem sa le realizam pe parcursul zilei de maine. Pentru creier este benefic faptul ca incheiem ziua punand in ordine activitatile pe care vrem sa le indeplinim in ziua urmatoare.

5. Jumatate de ora de relaxare inainte de somn

Exercitiile de relaxare inainte de somn ajuta. Fie ca stai si meditezi la ceva, faci yoga, citesti o carte, faci o baie fierbinte si cu multa spuma, specialistii ne recomanda 30 de minute de liniste inainte de un somn cu adevarat odihnitor.

Comentarii Facebook