Chinezii copiază monumente celebre și chiar orașe din Europa - FOTO

 

Chinezii construiesc în orașele lor tot mai multe replici ale unor monumente celebre din Europa și chiar orașe întregi. Acum au început să aibă probleme pe plan intern cu un nou proiect arhitectural.

 

În China sunt deja replici ale unor clădiri şi monumente celebre, precum Turnul Eiffel sau capela Ronchamp, dar și orașe întregi, cum este Hallstatt din Austria, scrie dailymail.co.uk.

 

Mai nou, arhitectul britanic Zaha Hadid a construit complexul Wangjing Soho, în Beijing, dar s-a trezit că este imitat în oraşul chinezesc Chongqing. ”Vom cere ca imitatorii să oprească imediat construcţia, să schimbe exteriorul clădirii, să ofere scuze publice şi o compensaţie”, a declarat Nigel Calvert, avocatul arhitectului.

 

Problema este că versiunea clonată va fi gata mai repede decât originalul. Scuza celor acuzați că au piratat proiectul este că s-au inspirat de la pietrele râului Yangtze şi nu de la proiectul din Beijing. Cu toate că au fost prinși cu mâța-s sac, este puțin probabilă demolarea ”clădirii clonei”.

 

 

China este renumită pentru construirea unor copii ale monumente sau clădiri cunoscute. Replica Turnului Eiffel a fost construită în Tianducheng, iar una a Tower Bridge, din Londra, în Suzhou. Podul chinezesc are de două ori mai multe turnuri, dar nu are mecanismul de ridicare pentru trecerea vapoarelor.

 

 

În oraşul Tianjun a fost ridicată o replică a Manhattan-ului din New York, cu centrele Rockefeller şi Lincoln şi chiar râul Hudson.

 

 

Oraşul Tamisa a fost amenajat la 30 de kilometri de Shaghai, fiind imitate până și cabinele telefonice roşii şi replici ale gărzilor regale.

 

Arheologul Jack Carlson susține că prin această clonare chinezii vor să demonstreze supremaţia Chinei.

Comentarii Facebook