Chevron a suspendat activitatea la Pungești în urma protestelor


Compania Chevron a anunțat suspenarea activităților de exploatare a gazelor de șist din localitatea Siliştea-Pungeşti, din judeţul Vaslui, în urma manifestaţiilor de protest de astăzi.

Potrivit comunicatului transmis corespondentului MEDIAFAX, reprezentanţii societăţii Chevron în România au anunţat că respectă dreptul oamenilor de a-şi exprima opiniile, însă acestea trebuie făcute în limitele legii.

"Chevron confirmă astăzi (n.r. - sâmbătă) suspendarea activităţilor în Siliştea-Pungeşti ca urmare a activiăţilor protestatarilor. Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi într-un mod responsabil faţă de mediul înconjurător, în conformitate cu aprobările pe baza cărora operăm şi în siguranţă, însă acest lucru nu poate fi posibil astăzi. Respectăm dreptul lor de a-şi exprima opiniile, însă credem că acesta trebuie exercitat în limitele legii", se arată în comunicatul de presă al companiei Chevron.

Compania nu a menționat însă când va relua activitățile în zonă.

Petse 400 de protestatari au fost prezenți sâmbătă la Pungești, însă manifestațiile au degenerat în jurul prânzului, când aceștia au început să rupă gardul de pe terenul companiei.

Jandarmii au intervenit sâmbătă după-amiază și i-au evacuat pe manifestanți.

Comentarii Facebook