Cei mai cunoscuți miliardari se unesc pentru un proiect cu care vor să salveze lumea. Printre ei se numără Bill Gates și Mark Zuckerberg



Unii dintre cei mai importanți și mai bogați oameni din industria IT (și nu numai) se reunesc pentru a clădi un proiect menit să dezvolte energia verde.

Bill Gates a anuntat luni, 30 noiembrie, ca va investi enorm pentru a salva omenirea de la schimbarile de clima. Gates a lansat alaturi de Zuckerberg proiectul Breakthrough Energy Coalition, primul urmand sa investeasca 1 miliard de dolari in acesta, conform celor de la Wall Street Journal, citați de yoda.ro.

Aceasta este cea mai mare investiție din domeniu, al cărei scop este eliminarea folosirii carbonului în producția energiei.

În acest proiect mai sunt implicați și alți miliardari, precum Jack Ma (Alibaba), Jeff Bezos (Amazon) sau Sir Richard Branson (Virgin Group). În total sunt implicați 28 dintre cei mai influenți oameni din lume sunt implicați în acets proiect, a căror avere cumulată depășește 350 miliarde de dolari.

"Cercetatorii sunt cu totii de acord ca trebuie redusa emisia de carbon cu pana la 80% pana in 2050 iar toate tarile trebuie sa le elimine complet pana la sfarsitul secolului", a spus Bill Gates, fondatorul Microsoft.

Comentarii Facebook