Ce spune Dăncilă, după ce în 2015 a votat pentru căsătoriile între homosexuali

 

Premierul Viorica Dăncilă a fost întrebat sâmbătă, referitor la votul ”pentru căsătoriile gay”, pe care l-a dat în Parlamentul European.

 

Este raportul domnului Antonio Panzeri. Acolo se spunea faptul că îndemna instituţiile să se gândească legat de căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Eu cred că românii se pot gândi. Categoric da (am citit raportul – n.r.). Citiţi-l bine şi o să vedeţi. V-am spus despre ce este vorba. Instituţiile şi statele membre să se gândească referitor la căsătoriile între persoanele de acest sex. Fiecare stat are dreptul să aibă o opinie şi am votat pentru deoarece aşa este demoicraţia”, a declarat Viorica Dăncilă, la Focşani.

 

În anul 2015, 21 de europarlamentari români, printre care şi Viorica Dăncilă votau, în Parlamentul European, în favoarea unui raport ce prevedea inclusiv căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

 

Votul a fost dat în urmă cu 3 ani, la Strasbourg, asupra raportului ”privind drepturile omului în lume şi politica UE”, scria Pagina Europeană la acea vreme.

 

Raportul arăta că ”ia act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex într-un număr din ce în ce mai mare de ţări din lume (17, până acum); încurajează instituţiile UE şi statele membre să contribuie în continuare la reflecţiile asupra recunoaşterii căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex ca o chestiune politică, socială, şi legată de drepturile omului şi drepturile civile” şi “consideră că drepturile fundamentale ale persoanelor LGBTI pot fi mai bine protejate dacă aceste persoane au acces la instituţii juridice precum concubinajul, parteneriatul civil sau căsătoria”, scrie Mediafax.

 

Totodată, ”drepturile fundamentale ale persoanelor LGBTI pot fi mai bine protejate dacă aceste persoane au acces la instituţii juridice precum concubinajul, parteneriatul civil sau căsătoria”.

 

Printre europarlamentarii care au votat în favoarea acestui raport în 2015 se numără Viorica Dăncilă, actualul premier, Norica Nicolai şi Maria Grapini.

Comentarii Facebook