Ce a spus Achimaş după ce și-a dat demisia de la Ministerul Sănătății

 

Ministrul Sănătății a declarat că un plan de combatere al infecţiilor nosocomiale ”nu se face prin măsuri pompieristice şi prin explozii de petarde la televizor”.

 

Dezinfectanţii, după cum ştiţi, reprezintă o parte din problemele sistemului sanitar şi o parte a problemelor infecţiilor nosocomiale care au reprezentat, încă din decembrie, o prioritate a mandatului meu. După cum atestă şi comunicatul SRI, această problemă a fost constant pusă în evidenţă, de aici şi planul de control al infecţiilor nosocomiale pe care l-am lansat recent şi care are scopul de redare a încrederii pacienţilor. Un astfel de plan nu se face prin măsuri pompieristice, nu se face prin explozii de petarde la televizor”, a declarat Patriciu Achimaş Cadariu.

 

Cadariu a mai spus că ”aşa cum o lege serioasă se redactează în doi ani, aşa cum un sistem mare cum este cel al Sănătăţii se reformează şi se schimbă în minimum două mandate, asta înseamnă 8-10 ani. Este universal cunoscut faptul că răbdarea nu există şi faptul că există o mare doză de neîncredere este perfect justificat, iar nivelul de aşteptare este foarte mare. Dar, o chestiune trainică se construieşte în timp, cu studii care să justifice o anumită atitudine”.

 

Conform unor surse, Patriciu Achimaş Cadariu a demisionat pentru că nu ar fi fost de acord cu modul în care s-a decis în Guvern gestionarea crizei dezinfectanţilor din spitale, scrie Mediafax.

Comentarii Facebook