Care sunt cele 15 gafe în materie de limbaj corporal. Tu ce reguli ÎNCALCI?

 

Specialiștii au analizat comportamentul uman și au stabilit care sunt gafele în ceea ce privește limbajul corporal, gafe care sunt interpretate automat de persoana cu care discutăm.

 

Potrivit unei cercetări efectuate de un psiholog de la Universitatea Princeton, acesta e un mecanism de supravieţuire ce ţine de evoluţie. Creierul strânge repede informaţii – le ia din aspectul dumneavoastră – şi hotărăşte, bazându-se pe ele, dacă sunteţi de nădejde, ameninţător, competent, agreabil. Lista de calităţi şi defecte pe care vi le atribuie e destul de lungă, potrivit cariereonline.ro.

 

Vezi care sunt gafele pe care le poți comite foarte ușor:

 

1. Când stai pe scaun, nu te lăsa prea mult pe spate. Asta te face să pari leneş sau arogant.

 

2. Când stai pe scaun, nu te apleca prea mult în faţă. Asta denotă agresivitate. Încearcă să menţii o postură neutră.

 

3. Nu înceta contactul vizual prea repede. Asta dă impresia că eşti un om pe care nu te poţi bizui sau denotă că ai prea multe emoţii. Menţine contactul vizual mai mult timp, mai ales când dai mâna cu cineva.

 

4. Nu da prea mult din cap în semn de aprobare. Asta te face să arăţi ca animalul de pluş „aprobator” din spatele maşinii. Chiar dacă eşti de acord cu ceea ce se spune, dă din cap în semn de aprobare o singură dată.

 

5. Nu gesticula în exces şi nu arăta cu degetul. Şi asta denotă agresivitate.

 

6. Nu-ţi încrucişa braţele. Te face să pari în defensivă, mai ales când trebuie să răspunzi la întrebări. Încearcă să-ţi ţii mâinile pe lângă corp.

 

7. Nu te foi pe scaun. Asta îi comunică pe loc interlocutorului tău că ai emoţii. Evită să te foieşti cu orice preţ.

 

8. Nu-ţi ţine mâinile la spate sau înfipte în buzunare. Te face să pari rigid, ţeapăn. Încearcă să menţii o postură firească, cu braţele pe lângă corp.

 

9. Nu te uita în sus și nu arunca priviri împrejur. Asta arată că minţi şi că nu eşti în apele tale, că vrei să pari altcineva. Încearcă să menţii un contact vizual constant.

 

10. Nu te holba la interlocutor. Înţelege bine diferenţa dintre a menţine contactul vizual cu cineva şi a te chiorî la el.

 

11. Zâmbeşte. Dacă nu o faci, cei din jur nu se vor simţi în largul lor şi se vor întreba dacă chiar vrei să te afli acolo. Zâmbeşte cât mai firesc, mai ales dacă întâlneşti pe cineva pentru prima dată.

 

12. Nu face un pas înapoi când îi ceri interlocutorului să ia o decizie. Asta arată că îţi e teamă sau că eşti nesigur. Stai pe loc sau fă un pas înainte.

 

13. Nu-ţi întrepătrunde degetele de la mâini şi nu sta cu palmele îndreptate în sus. Aşa stau cerşetorii, iar această poziţie indică slăbiciune.

 

14.  Nu sta cu mâna-n şold. E o postură agresivă, ca în cazul unei păsări care se umflă-n pene ca să pară mai mare.

 

15. Nu te uita des la telefon şi la ceas. Denotă că ţi-ai dori să fii altundeva. Plus că e semn de proastă creştere.

Comentarii Facebook