Luni 8 Martie

Cancerul poate fi vindecat prin intermediul unui joc pe telefon. Vezi cum poți ajuta VIDEOOamenii de știință din Marea Britanie au dezvoltat un joc pentru smartphone care poate duce la vindecarea uneia dintre cele mai temute boli ale acestui secol.

Cercetătorii de la Cancer Reasearch UK au lansat jocul Play to Cure - Genes in Space, care poate fi jucat în cinci minute și oferă informații neprețuite în descoperirea unui leac pentru cancer.

Jucătorii trebuie să conducă o navă spaţială şi să caute Elementul Alpha, ferindu-se în acelaşi timp de pericolele venite din spaţiu, scrie BBC News.

De fiecare dată când nava este poziţionată să urmărească Elementul Alpha (care în realitate este o bază uriaşă de date provenite de la mostre de tumori canceroase), utilizatorul dezvăluie un tipar şi oferă o informaţie despre erorile genetice ale bolnavilor de cancer.

Prin intermediul acestui joc, oamenii de știință primesc date, care până acum erau introduse în computere și necesitau câteva ore pentru a fi procesate, în doar câteva minute.

Jocul creat de compania Guerilla Tea este disponibil, gratuit, atât pentru platforma iOS, cât și pentru Android.


Comentarii Facebook