Blackberry lanseaza tableta PlayBook!


Compania Blackberry va lansa in 2011 tableta PlayBook ce va intra in lupta directa cu mult mai cunoscutul iPad, lansat in acest an de Apple.

Produsul se adreseaza in special oamenilor de afaceri din marile corporatii, a anuntat Mike Lazaridis, directorul general al companiei canadiene Research in Motion, la prezentarea tabletei de la San Francisco.

Gadgetul va putea fi utilizat la vizionarea de filme, jocuri si cititul cartilor in format electronic, dar si pentru realizarea de fotografii. Ecranul are 7 inci si are doua camere video HD si, in plus, tableta suporta programul Flash, care nu este disponibil la iPad.

Produsul va avea conexiune Bluetooth si Wi-Fi, dar pentru a fi folosite ca telefon va fi nevoie si de un smartphone BlackBerry. Versiunile urmatoare ar putea sa avea integrata aceasta optiune si vor putea fi folosite direct pentru conversatiile telefonice.

Piata insa ii contrazice pe cei de la Blackberry pentru ca produsele Apple si cele bazate pe sistemul Android sunt tot mai solicitate si producatorul canadian ar putea sa piarda 12% din cota sa de piata pe segmentul Smartphone, sustin specialistii  de la compania de cercetare Gartner.

Comentarii Facebook