Biografia lui Steve Jobs: S-a operat de cancer cu 9 luni intarziere


Biograful lui Steve Jobs, co-fondatorul imperiului Apple, a dezvaluit ca acesta a intarziat o operatie chirurgicala pentru tratarea cancerului sau pancreatic, cu toate ca i-ar fi putut salva viata.

"Mi-a spus: nu as vrea ca trupul meu sa fie deschis, nu as vrea sa fie brutalizat in acest mod", a povestit biograful Walter Isaacson la o emisiune a CBS.

"Cred ca se gandea in mare ca daca ignoram ceva, daca vrem ca acel lucru sa nu existe, putem avea o gandire magica, putem obtine ca acest lucru sa se realizeze doar prin gandire", a mai spus Isaacson.

Steve Jobs s-a operat de forma de cancer de care suferea in 2004 dupa noua luni de la diagnosticarea bolii. "El a incercat sa se trateze cu un regim alimentar, a mers la spiritualisti, a incercat mai multe modalitati de tratament macrobiotic si nu s-a operat", a mai povestit Isaacson.

Steve Jobs s-a lasat operat numai dupa ce prietenii l-au convins. "Se presupune ca a fost prea tarziu, deoarece cand l-au operat, (chirurgii) au remarcat ca (boala) se extinsese la tesuturile din jurul pancreasului", a mai afirmat Isaacson. Biograful sustine ca Steve Jobs a continuat sa fie tratat in secret, dar in public anunta ca s-a vindecat. Co-fondatorul Apple a priomit in 2009 o grefa de ficat.

Biografia despre viata lui Steve Jobs va fi publicata de Simon & Schuster si este asteptata in librariile americane luni, 24 octombrie.

Comentarii Facebook