Basescu: TVR trebuie desfiintata si reformata


Presedintele Traian Basescu a declarat ca TVR trebuie desfiintata si reformata pe baze noi. De asemenea, trebuie numit un manager care sa nu fie afiliat politic.

"Ma tem ca, vazand si ce se intampla la TVR, intram intr-o zona de derapaj de la democratie. Simptomele incep sa fie din ce in ce mai puternice, eu nu voi tolera astfel de atitudini, le voi semnala public, ma voi bate cu ele.

TVR trebuie desfiintata si reinfiintata, pe alte baze. Acolo sunt afaceri de familie, afaceri inter- trusturi, o televiziune cu 3500 de salariati care cumpara atata productie de pe piata, nu stiu ce face cu atatia angajati. Solutia e desfiintarea televiziunii, numit un manager care sa faca o televizune publica care sa raspunda unor exigente date de lege.

Cifra mi se pare enorma si nejustificata. Eu cred ca Guvernul va trebui sa faca ceva: nu numiri de clientela, nu de consilii de administratie, desfiintata, numit un manager, depolitizata. Cu costuri mai mici, sa functioneze cum functioneaza televiziunile private", a spus Basescu.

Comentarii Facebook