Duminica 29 Ianuarie

”Balena Albastră” face o nouă victimă în România. O tânără de 15 ani s-ar fi sinucis din cauza jocului”Balena Albastră” pare să fi făcut o nouă victimă în România, anchetatorii stabilind că adolescenta e 15 ani care a murit în 15 martie, la Sibiu, în timp ce îşi făcea un selfie cu prietenii la etajul nouă al unui imobil din centrul Sibiului, era participantă a jocului.

Adolescenta din Sibiu care a murit după ce a căzut de la etajul 9 al unui imobil juca ”Balena Albastră” (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au stabilit că adolescenta juca ”Balena Albastră”, fiind găsite în telefonul mobil imagini cu trimitere directă la acte de suicid, scrie MEDIAFAX.

Potrivit procurorilor, au fost audiaţi martorii care au însoţit-o pe adolescentă, precum şi a două profesoare ce făceau parte din grup. Martorii au povestit că fata a urcat pe acoperişul imobilului pentru a vedea panorama municipiului Sibiu.

De asemenea, s-a mai reţinut că minora VDŞ a descărcat, pe telefonul său mobil, jocul intitulat şi a început a-l juca folosind pseudonimul „vovo_666”, având mai multe postări pe Facebook şi Instagram care indică parcurgerea acestui joc, precum şi unele imagini cu trimitere directă la acte de suicid”, se arată într-un comunciat transmis, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.


Potrivit procurorilor, ”există date şi indicii temeinice că decesul numitei VDŞ nu a fost unul accidental, ci un act de suicid determinat de persoane rămase neidentificate până la acest moment ce ar fi putut recurge la constrângere morală în acest scop al determinării sinuciderii, prin intermediul acestui joc , în cadrul căruia sarcina finală de îndeplinit ar fi tocmai actul de sinucidere”.

Comentarii Facebook