ATENȚIE! Hackerii au infectat cu un virus un popular program de PC, folosit de peste 130 de milioane de oameni


Hackerii se pare că au reușit acum să lovească inclusiv furnizorii de soluții antivirus. Astfel, aceștia au infectat cu un virus troian popularul program de curăţare a fişierelor temporare CCleaner.

Oricine a descărcat sau actualizat programul în perioada 15 august - 12 septembrie are, mai mult ca sigur, instalată pe computer o versiune compromisă.

Problema de securitate a CCleaner, un program deţinut de Avast, a fost descoperită de firma de securitate informatică Cisco Talos. Codul dăunător (un troian) inclus în aplicaţie le permite hackerilor să obţină acces la PC-urile pe care aceasta este instalată şi să acceseze informaţii confidenţiale sau să le infecteze cu alte programe dăunătoare, conform go4it.ro.

Potrivit celor de la Cisco Talos, hackerii au reuşit să compromită programul CCleaner direct pe serverele dezvoltatorului său, Piriform, iar troianul este instalat pe aproximativ 4 milioane de computere.

Incidentul afectează serios imaginea Avast, unul dintre cei mai populari furnizori de soluţii antivirus. Totuşi, compania are o scuză: a achiziţionat Piriform în luna iulie a acestui an.

Avast anunță că programul CCleaner este folosit de 130 de milioane de utilizatori.

Comentarii Facebook