ATENTATE TERORISTE la Paris soldate cu minim 128 de morți, sute de răniți și ostatici la un concert rock - VIDEO

 

UPDATE 11:15

 

Bilanțul prezentat de oficialități indică cel puţin 128 de morţi și 99 de răniţi în stare critică.

 

Alte 200 de persoane sunt rănite.

 

Conform altor surse, cifrele bilanţului atentatelor din Franţa variază între 128 şi 153 de morţi. Un oficial de la Primăria Parisului a anunţat în cursul nopţii 140 de morţi, scrie Mediafax.

 

UPDATE 7:30

 

Atentatele au fost comise de cel puţin şapte islamişti, iar altul a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, informează cotidianul Le Figaro.

 

Trei terorişti s-au aruncat în aer în fata arenei sportive Stade de France, situată la periferia Parisului, unde se desfăşura un meci de fotbal amical între selecţionatele Franţei şi Germaniei, anunțăși Mediafax.

 

Încă cel puţin trei terorişti au fost implicați în atacul de la Clubul Bataclan, iar altul a fost împuşcat mortal de forţele de ordine.

 

Un alt atac sinucigaş a avut loc în zona Voltaire din Paris.

 

UPDATE 2:55

 

Numărul morților din atentatele de la Paris a ajuns la 140, anunţă un oficial de la Primăria capitalei Franţei, citat de Reuters.

 

Circa 100 de persoane au fost ucise în momentul în care teroriştii s-au aruncat în aer în sala de concerte Bataclan, situată în centrul Parisului, imediat după asaltul forţelor speciale.

 

Teroriștii s-au aruncat în aer când au intervenit forțele speciale în sala de concerte, provocând un carnagiu. Alţi ostatici au murit în schimburile de focuri dintre forţele speciale şi alţi terorişti.

 

Încă cel puțin 40 de persoane au fost omorâte în alte locaţii din Paris şi de la periferia capitalei Franţei.

 

UPDATE 2:40

 

Președintele Francois Hollande a decis mobilizarea a 1.500 de militari în întreaga ţară, pentru misiuni de ajutare a Poliţiei şi Jandarmeriei, în contextul atentatelor de la Paris, notează Mediafax.

 

UPDATE 2:20

 

În sala de concerte din Paris au murit 100 de persoane, anunţă surse din cadrul Poliţiei, citate de AFP.

 

Forțele speciale franceze au intervenit și i-au anihilat pe teroriștii islamiști care luaseră ostatici la concertul grupului hard rock Eagles of Death Metal.

 

 --------------------------

Câteva explozii şi atentate teroriste au avut loc vineri seară în Paris. Atacurile s-au soldat cu cel puţin 60 de morţi şi sute de răniţi. 

 

Exploziile s-au produs în zona Stade de France, unde se juca un meci amical între echipele de fotbal ale Franţei şi Germaniei, dar și în alte atacuri armate au fost semnalate în zonele Fontaine au Roi, Charonne şi Bataclan.

 

AFP relatează că au murit minim 60 de persoane. O serie de explozii, comise de terorişti sinucigaşi, au avut loc vineri seară în faţa "Stade de France", președintele Franței fiind evacuat. 

 

Teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.

 

În sala de concerte din zona Bataclan, în sectorul 10 al Parisului, au fost ucise zeci de persoane şi ţin ostatice alte câteva sute. Acolo avea loc un concert al trupei hard rock Eagles of Death Metal.

 

Atentatele poartă marca unor organizaţii teroriste precum Al-Qaida sau Stat Islamic.



Comentarii Facebook