Arafat, dupa demisie: In cativa ani se va dezvolta ireversibil un sistem de urgenta dezintegrat cu interese comerciale


Raed Arafat a declarat dupa ce si-a dat demisia ca prin legea sanatatii va aparea un sistem de urgenta dezintegrat, care va fi puternic ancorat in interese comerciale.

"Imi pare rau ca bunul simt a fost confundat de unii colegi din mass-media ca e ba teama, frica, ba aceptare, sau cineva care tine de scaun. Eu nu pot sa intru in discutii polemice cu nimeni, indifierent ca e presedint sau altcineva,  pe aspecte care necesita discutii amenuntite ce nu pot fi epuizate doar in discutii telefonice.

Am primit foarte multe telefoane sa nu-mi dau demisia, pentru ca ar fi mai usor sa apar sistemul din interiror. Totusi, si ieri s-a pus transant problema ca, daca nu sunt de acord cu punctul de vedere oficial, va trebui sa plec. Eu nu sunt de acord cu punctul oficial de vedere al Ministerului in ce priveste sistemul de urgenta pentru ca consider ca sistemul va avea un impact negativ cand orice control care a mai ramas pe acest sistem va disparea", a declarat Arafat, conform Realitatea TV.

Acesta a mai spus ca noul sistem de urgenta se va schimba intr-un "sistem in care va intra factorul si interesul comercial, ce va intra in competitie cu sectorul public, iar sistemul va deveni vulnerabil. Cand ai un sistem cu interese comerciale si firme concurente, nu mai poti vorbi de un sistem integrat. E un sistem dezintegrat care se va dezvolta in 2,3, 4 ani. Cand o sa ne trezim unde am ajuns o sa fie ireversibil. E un bilet dus, fara intors. Consider ca am obligatia sa avertizez si sa spun public acest lucru, sa nu tac si sa stau pe loc in speranta ca vom negocia. Negocierea va insemna automat compromisul pe actuala lege", a mai spus fondatorul SMURD in Romania.

Arafat a mai explicat ca "SMURD primeste fonduri din doua surse statale. A spune ca statul nu stie pe ce cheltuieste banii e prea dur. Pe cele 200 echipaje ale SMURD se cheltuiesc 1,5 % din fondurile UPU, o suma marginala pentru 200 echipaje, iar pe alta linie, MAI stie foarte bine ce cheltuieste pe SMURD - cheltuiala nu e mare, sub 1 milion lei pe an pentru rularea echiapejlor. Nu vorbim de salarii. Conceptul SMURD- la Interne merge cu pompieri care au si alte sarcini si indatoriri, iar la UPU cu medicii si asistentii care fac garda, dar nu sunt angajati speciali. Noua propunere il va rupe in bucati".

 

Raed Arafat, dupa demisie: Voi apara in continuare sistemul de urgente

Comentarii Facebook