Aproape 1000 de angajaţi disponibilizați la TVR

 

Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat, marţi, programul de redresare economică a televiziunii publice. Aproape 1.000 de angajați vor fi disponibilizați, urmând ca TVR să mai rămână cu 2.340.

 

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune, a declarat că programul de redresare a fost adoptat cu 10 voturi din 13.

 

Documentul va fi înaintat către Ministerul de Finanţe, pentru ca Ministerul de Finanţe să producă un memorandum care va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de sâmbătă (1 septembrie, n.red.), memorandum al cărui conţinut reprezintă eşalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe şapte ani. Aceasta este o condiţie esenţială pentru implementarea planului de restructurare din TVR, care cuprinde, printre altele, modificări de organigramă, de grilă, restrângerea drastică a activităţii Televiziunii Române, fără să impieteze însă asupra calităţii programelor. Iar o măsură obligatorie care trebuie luată este reducerea personalului din TVR la 2.340 de angajaţi, potrivit noii organigrame”, a declarat Claudiu Săftoiu.

 

Disponibilizări la TVR Cluj. Pleacă 40 de angajați și colaboratorii

Comentarii Facebook