Angajații din România pot fi concediați și prin e-mail

 

Instanța Supremă a decis că angajații români pot fi concediați prin email, fără ca decizia să le fie comunicată față în față.

 

Angajatorul este îndreptățit să transmită decizia de concediere a unui salariat și prin intermediul e-mail-ului, a stabilit recent Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Modalitatea de comunicare este perfect legală, numai dacă sunt respectate anumite condiții.

 

Decizia de concediere individuală emisă potrivit dispozițiilor art. 76 din Codul muncii se poate comunica prin poșta electronică, aceasta reprezentând o modalitate de comunicare aptă din punct de vedere procesual să declanșeze curgerea termenului de contestare jurisdicțională a deciziei (...)”, scrie avocatnet.ro.

 

Totodată, judecătorii subliniază că transmiterea deciziei de concediere prin e-mail este posibilă dacă salariatul a dat angajatorului o adresă de poștă electronică la care poate fi contactat și părțile comunică în mod obișnuit în acest fel.

 

Fișierul electronic trebuie să fie în format PDF („portable document format" - un format de fișier electronic portabil) și să conțină informațiile obligatorii prevăzute de Codul muncii.

 

În prezent, decizia de concediere trebuie comunicată în scris, conform articolului 76 din Codul muncii, iar aceasta trebuie să includă motivele pentru care salariatul a fost dat afară și durata preavizului.

Comentarii Facebook