Amenintare cu bomba la cursa aeriana Timisoara - Londra. Avionul a fost intors din drum

 

Un avion care a decolat de pe Aeroportul International din Timisoara cu destinatia Londra a fost intors din drum, dupa ce o persoana necunoscuta a anuntat ca la bord este o bomba.

 

Turnul de control al Aeroportului International din Timisoara a primit in jurul orei 7.10 o amenintare cu bomba de la un comandant de aeronava care a refuzat sa isi spuna identitatea. S-a creat o confuzie si s-a spus initial ca bomba ar fi fost la bordul unei curse Timisoara - Londra, dar abia apoi s-a stabilit ca avionul spre Roma nu decolase si ca este vorba de cursa Timisoara - Londra.

 

Reprezentantii Ministerului Transporturilor sustin ca s-au dat mai multe telefoane de amenintare, cel putin 2, si ca din aceasta cauza s-a produs confuzia.

 

Aeronava a fost intoarsa din drum si este verificata de catre pirotehnisti, a declarat purtatorul de cuvant al Aeroportului International din Timisoara, Corina Lupulescu. In avion erau 165 de pasageri care au fost debarcati si va ramane la sol pana cand vor fi terminate cercetarile.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Oficialii aeroportului din Timisoara au anuntat ca persoana care a anuntat bomba in avion a facut referire la o persoana care se credea ca se afla in avionul Timisoara - Londra. Dupa consultarea listelor de pasageri s-a stabilit ca este vorba de un barbat care se fla in cursa Bucuresti - Timisoara, apartinand companiei Carpatair.

 

In plus a fost identificata si persoana care a facut amenintarea telefonica. Procurorii DIICOT l-au retinut si il ancheteaza pe Viorel Anghelescu, in varsta de 49 de ani, ofiter in rezerva din Constanţa.

Comentarii Facebook