Ai pierderi de memorie? S-ar putea să mănânci prea multe dulciuri


Potrivit unui nou studiu, oamenii care au un nivel ridicat de zahăr în sânge, chiar dacă nu au diabet, ar putea să se confrunte cu un risc ridicat de dezvoltare a tulburărilor mentale.

Cercetări realizate în trecut au indicat că oamenii care suferă de diabet de tip 2 (o tulburare care face ca nivelul de zahăr din sânge să crească excesiv) ar putea mări riscul de demenţă, potrivit Descoperă.ro.

Specialiștii de la Mayo Clinic susțin că diabetul reprezintă un factor de risc pentru demenţă vasculară, pentru că el are capacitatea de a afecta vasele de sânge de la nivelul creierului. Această formă de demenţă este cauzată de cele mai multe ori de o reducere sau blocare a fluxului sanguin din creier.

Acum, oamenii de ştiinţă germani susţin că este posibil ca şi persoanele care nu suferă de diabet, însă care au totuşi un nivel ridicat de zahăr în sânge, să aibă un risc ridicat de dezvoltare a tulburărilor cognitive.

Cercetătorii din Germania au analizat 143 de persoane cu o vârstă medie de 63 de ani, care nu sufereau de diabet, fiind excluse din studiu persoanele supraponderale, cele care consumau mai mult de 3,4 porţii de alcool pe zi sau care sufereau deja de deficite de memorie sau gândire.

Comentarii Facebook