Adrian Paunescu mai are doua fete gemene, sustine prima sotie a poetului, Constanta Buzea


Constanta Buzea, prima sotie a poetului, dezvaluire intr-un jurnal publicat in 2009 ca Paunescu ar fi avut fete gemene cu o presupusa amanta.

In jurnalul "Crestetul ghetarului", Constanta Buzea a relatat o intamplare din 5 august 1969: "Cateva luni dupa nasterea Ioanei, stand noi de vorba, incercam sa-l asigur ca urmatorul nostru prunc o sa fie baiatul pe care si-l doreste. Dar ii scapa o remarca aiuritoare, ca lui i se vor naste numai fete. Cum asa?! Fara sa-i pese de efect, mi se spovedeste cu orgoliu ca este tata si la alta casa. Ca o nebuna indragostita de el i-ar fi nascut gemene. Esti convins ca sunt ale tale? - ii spun. - Vrei sa le vezi? - imi raspunde".

"Imi deschide o blonda nisipie si ma piloteaza in tacere catre un patut cu grilaj in care copilitele isi zbateau bucuroase manutele si genunchii, intre jucarii si papusi, intr-un aranjament ostentativ si abundent. E o femeie maritata. Mai scunda decat mine. Nu spune mare lucru, instruita, cu siguranta, de el la telefon. Nu se asteptase, deduc, sa ma vada atat de calma. Eram edificata. Casa mirosea a lapte si a vanilie, ca si la noi. Fetele - copii identice ale Ioanei mele. Eu nasteam in iunie, ea in septembrie! Adrian reusise performanta de a trai linistit, penduland intre doua femei, una mai naiva decat alta, nevasta si amanta, amandoua insarcinate, apoi lehuze, alaptand prunci dolofani", a mai scris Constanta Buzea in jurnal.

Prima sorie a poetului s-a declarat ranita de gestul acestuia. "Ranita, mintita, nu ma vad iertand. (...) Pe ea n-o condamn. Himerele ei, iluziile ei sunt ca si firesti, ca si ale mele oarecand. Dar pe el nu-l absolv de vinovatie", se arata in insemnarile femeii, citate de Libertatea.ro.

Constanta Buzea a fost casatorita cu Paunescu, intre 1961 si 1977, perioada in care i-a daruit doi copii: Ioana (nascuta in 1967) si Andrei (in 1969).

Comentarii Facebook