30 de țigani români s-au instalat într-o zonă exclusivistă din Londra: ”Regina are grijă de poporul ei. Să ne ajute şi pe noi”

 

Un grup de 30 de țigani români s-a instalat pe o zonă verde de pe o stradă exclusivistă din Londra și așteaptă ajutor de la regină.

 

Regina ajută şi îşi protejează poporul. Regina are grijă de poporul ei - toată lumea ştie acest lucru. De aceea venim din România, ca să ne ajute şi pe noi”, afirmă Vasile, în vârstă de 52 de ani, conform Daily Mail.

 

Cei din tabăra amplasată ilegal și-au dus cu ei pilote murdare şi valize uzate, în contrast puternic cu mașinile de lux din apropiere. ”Vrem să găsim de muncă. Nu am venit aici pentru a comite infracţiuni sau a cerşi”, spune Vasile. ”Sperăm că cineva in Guvern va interveni şi ne va oferi de muncă şi adăpost, undeva unde să locuim”, a mai afirmat românul.

 

Aceștia s-ar ocupa cu cerșitul pe străzile din West End și ar avea legătură şi cu bandele de hoţi de buzunare, precum şi cu înşelarea bătrânilor.

 

Există un aflux de astfel de români în fiecare an şi este o sursă de frustrare totală. Guvernul trebuie să facă mai mult”, afirmă Philippa Roe, lider al consiliului din Westminster City.

 

Cred că suntem deosebit de vulnerabili şi că Marea Britanie este o ţintă mai uşor de atins decât alte ţări. Există şi un fel de intimidare cu cerşitul agresiv. Consiliul are nevoie de o sumă uriaşă de bani pentru a face faţă problemei şi nu avem aceşti bani. Locuitorii şi comunitatea de afaceri nu sunt deloc mulţumiţi”, a mai spun ea.

Comentarii Facebook