Cel mai bun mod de a călca haine și lenjerie realizate din in


Inul este o alegere excelentă de țesătură, dar este atât de predispusă la încrețituri și cute. Din fericire, călcatul hainelor din in nu este prea complicat. Tot ce aveți nevoie este un fier de călcat cu aburi de înaltă calitate, o masă de călcat bună și o sticlă cu pulverizator. Urmați pașii potriviți pentru a obține cel mai bun rezultat. Acest ghid vă prezintă cum să călcați corect hainele din in.

Cum se calcă hainele din in?

Țesătura din in este cunoscută pentru respirabilitatea sa excepțională, pentru proprietățile sale de evacuare a umidității și pentru moliciunea sa ultra-confortabilă. De aceea, hainele din in sunt preferatele tuturor atunci când temperaturile încep să se încălzească.

Cu toate acestea, hainele din in sunt, de asemenea, cunoscute pentru faptul că se încrețesc după ce au fost spălate și uscate și nu puteți împiedica acest lucru să se întâmple. Așadar, puteți călca inul?

Da, puteți călca articolele de îmbrăcăminte din in, inclusiv cămășile, pantalonii și chiar perdelele, urmând pașii corecți. Călcatul hainelor din in este aproape la fel ca și călcatul hainelor din alte țesături, cu excepția faptului că va trebui să păstrați inul umed sub un fier de calcat de calitate pentru a obține cel mai bun rezultat.

Cei mai mulți oameni privesc călcatul hainelor din in ca pe o sarcină intimidantă. Cu toate acestea, călcatul hainelor din in nu este prea complicat, cu condiția să respectați câteva principii de bază simple.

Dacă sunteți în căutarea unor sfaturi despre cum să călcați pantaloni sau cămăși din in, ați ajuns la locul potrivit. În acest articol, vă vom oferi sfaturi și trucuri simple despre cum să călcați hainele de in, pentru a vă economisi timp și a vă scuti de deteriorarea hainelor 

Mai jos sunt pașii de urmat pentru a călca corect hainele din in:

Pasul 1: Luați masa de călcat bine căptușită și așezați pe ea haina de in încrețită.

Pasul 2: Setați un fier de călcat la cea mai mare temperatură sau la setarea pentru in, dacă are una. Asigurați-vă că placa frontală a fierului de călcat este curată pentru a preveni orice pete urâte pe hainele dvs.

Pasul 3: Stropiți haina de in cu apă curată dintr-o sticlă cu pulverizator. Acordați o atenție sporită zonelor mai groase, cum ar fi gulerele, buzunarele pantalonilor și manșetele. Ar trebui să fie umedă, dar nu super umedă. Ar trebui să lăsați haina să se odihnească timp de 5-10 minute după ce ați stropit-o cu apă înainte de a începe să o călcați cu un fier de călcat. Atunci când hainele din in sunt umede, cutele sunt mai ușor de călcat, iar umezirea hainelor împiedică fierul de călcat să ardă țesătura.

Pasul 4: Mutați un fier de călcat cu mișcări netede și constante pe pânză și aveți grijă să nu apăsați prea mult pe haină sau să rămâneți prea mult timp într-un singur loc. Este recomandat să călcați hainele din in pe dos pentru a preveni deteriorarea acestora. Urmăriți liniile și cusăturile țesăturii. De asemenea, ar trebui să începeți cu zonele mai groase și cu orice zone brodate de pe pânză.

Pasul 5: După ce ați terminat de călcat haina, lăsați-o să se odihnească și să se răcească pe masa de călcat timp de 5-10 minute. După aceea, puneți-o pe un umeraș într-un spațiu neaglomerat pentru a o păstra netedă și fără cute.

Lucruri pe care trebuie să le evitați atunci când călcați haine din in

- Nu călcați hainele de in uscate - în schimb, umeziți-le prin stropirea suprafeței hainelor cu apă dintr-o sticlă cu pulverizator.

- Nu apăsați prea mult fierul de călcat pe hainele de in și nu stați prea mult timp într-un singur loc pentru a evita arderea hainei.

- Evitați să împăturiți hainele din in după ce le călcați. În schimb, agățați-le pe un umeraș căptușit pentru a preveni încrețirea.

- Procurați-vă un fier de călcat cu aburi sau un fier de călcat vertical de înaltă calitate, cu o setare pentru lenjerie - o funcție de pulverizare pe fierul de călcat este un adevărat bonus.

- Așezați cămășile sau pantalonii din in complet plat pe masa de călcat, astfel încât să devină ușor să treceți fierul de călcat ferm peste țesătură.

- Verificați întotdeauna eticheta de îngrijire pentru a obține temperatura corectă a fierului de călcat pentru in.

- Asigurați-vă că umeziți hainele din in înainte de călcare pentru a le face mai flexibile și pentru a ușura netezirea pliurilor.

- Dacă masa de călcat este uzată, folosiți un prosop vechi de pânză sub in pentru a umple suprafața.

Comentarii Facebook