Sambata 15 Decembrie

Wizz Air TAXEAZĂ trollerele duse în cabină

 

Compania aeriană Wizz Air va taxa de la 1 noiembrie 2018 trollerele care sunt duse în cabină.

 

Astfel, de la 1 noiembrie va fi taxat cu 7 euro (38 lei) pasagerii care călătoresc cu un troller, a anunţat compania.

 

Acum, pasagerii pot lua la bord un troller cu dimensiunile de 55x40x23 de cm şi cu o greutate maximă de 10 kg, în mod gratuit, dar din 1 noiembrie acest bagaj va fi taxat cu 7 euro/zbor și trollerul va merge la cală.

 

Wizz Air mai permite accesul în cabină, în mod gratuit, a bagajelor cu dimensiunile de 40x30x20 cm. ”Clienţii pot aduce un bagaj gratuit la bord, cu bunurile personale. Da, e mai mic, poate fi un rucsac sau o geantă. E o politică mai transparentă care permite oamenilor să aibă mai multe opţiuni. Provocarea întâmpinată de companiile aeriene este că fizic nu e loc suficient pentru a aduce bagajele mari la bord”, declară Johan Eidhagen, Chief Marketing Officer Wizz Air.

 

Compania anunță că peste 10.000 de zboruri pe an sunt afectate de întârzierile cauzate de bagaje.

 

Taxa pentru bagaje va fi inclusă în preţul final al biletului. ”Acest lucru ne va permite să venim cu tarife mai mici. Pasagerii români sunt diferiţi, nu toţi au aceleaşi obiceiuri de călătorie. Unii călătorescu cu copii, alţii pentru city break, alţii pentru muncă, şi toată lumea are nevoi diferite în ceea ce priveşte bagajele”, mai spune Eidhagen. 

 

Pentru a avea la bordul avionului atât bagajul de mână, cât şi trollerul, pasagerii pot achiziţiona începând de la 5 euro serviciul Wizz Priority. 

 

Rezervările fără Wizz Priority efectuate înainte de 10 octombrie pentru perioada de călătorie după 1 noiembrie 2018 vor avea inclus automat un bagaj de cală gratuit de 10 kg, în timp ce rezervările cu bagaje la cală vor avea automat Wizz Priority.

Comentarii Facebook