Vouchere de vacanță și pentru angajaţii de la privat. Valoarea maximă a tichetelor, mai mare decât la stat


Vești excelente pentru salariații din România. Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a anunțat că se vor acorda vouchere de vacanță și pentru angajaţii de la privat. A fost stabilită și valoarea maximă a tichetelor, existând diferențe clare față de cele oferite celor care lucrează la stat.

Angajații de la privat primesc vouchere de vacanță

Constantin-Daniel Cadariu, noul ministru al Antreprenoriatului şi Turismului din Guvernul PSD-PNL-UDMR, a transmis, printr-un comunicat de presă, că urmează să se acorde vouchere de vacanță pentru angajații de la privat și în anul 2022.

Voucherele de vacanţă pot fi acordate şi salariaţilor din privat, direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern.

Mai mult, pe durata acestui an, prin comparaţie cu angajaţii din sectorul public, cei care lucrează la privat au putut beneficia de aceste vouchere de vacanţă.

Datorită impactului pozitiv de pe plan economic şi social, încurajez companiile să le ofere în continuare, iar pe viitor îmi propun să identific metode prin care să poată creşte atractivitatea acordării acestora, fără a afecta, însă, bugetul de stat”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, potrivit unui comunicat de presă, conform impact.ro

Pentru a încuraja acordarea tichetelor, statul oferă angajatorilor o serie de beneficii: 100% deductibilitate fiscală în limita a 13.800 lei/angajat/an fiscal şi scutirea de contribuţia asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului. De asemenea, sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale datorate de angajat, mai menționează comunicatul.

Valoarea maximă a tichetelor

Există o diferență majoră în ceea ce privește valoarea voucherelor de vacanță. În cazul angajaților din mediul privat, valoarea maximă a acestora este de 13.800 de lei, adică echivalentul a şase salarii minim brute garantate pe ţară.

Guvernul a adoptat, vineri, Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, care prevede acordarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026, a anunţat Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

În actualul context epidemiologic, a fost necesară şi prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în ianuarie 2019 – decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 30 iunie 2022.

Decizia a fost luată în condiţiile în care o parte dintre vacanţele achiziţionate de români în perioada pandemică, prin această metodă de plată, nu au putut fi derulate corespunzător. De asemenea, măsura va încuraja practicarea turismului intern în extrasezon”, se precizează în comunicat.

Comentarii Facebook